Velkommen til boklansering 2. juni

27 May

spissørlandet_cover

Etter mine to perioder med superlokal diett har jeg fått mange spørsmål om oppskrifter, sesonger, råvarer og leverandører. Derfor bestemte jeg meg for å skrive BOKA Spis Sørlandet. Den er nå ferdig, og lanseres søndag 2. juni i Kristiansand.

Boka er primært ei kokebok med oppskrifter inndelt i de fem årstidene vår, sommer, høst, frost (fra 1. frostnatt til snøen legger seg) og vinter. I tillegg inneholder boka mye informasjon om lokale råvarer, alt fra epler og seifilet til ramsløk, skvallerkål og kortreiste vinblader. Det siste kapittelet inneholder gode råd og faglige referanser for den som vil vite mer om hvordan vi kan snekre sammen et kosthold som er både bærekraftig og rettferdig.

Spis Sørlandet utgis av Portal Forlag som holder til på Gimlemoen i Kristiansand.

Alle som har lyst er velkommen på slippefest

Søndag 2. juni kl 13-14

på Klimahuset i Kristiansand (rød bu til venstre for Festninga, der Festningsgada møter sjøen)

Det blir korte taler og kanskje noen små smaksprøver. Veldig uformelt. Slippefesten er en del av miljøfesten som Grønn Hverdag arrangerer, program for dagen ligger her: www.klimahuset.info

Boka Spis Sørlandet er tilgjengelig i bokhandlerne på Sørlandet fra udi neste uge.

Hovedfotograf: Jon Anders Skau.

Layout: Therese Skauge Klokset fra Figuru.

PS vi vurderte å ha ei pen, strigla forside med reker, loff og sitron og uten votter. Men poenget er at rekene smaker best i vottesesongen, det vil si høst, vinter og tidlig vår. Og det å lære seg å sette pris på sesongene og spise den lokale maten når den er BEST er noe av poenget med heile boka:)

Advertisements

2 kommentar to “Velkommen til boklansering 2. juni”

  1. Maiken Sele mai 27, 2013 kl. 8:35 pm #

    Heisann så flott! Gratulerer med bokutgivelse! Jeg skal sørge for å kjøpe den når jeg er på Sørlandet i sommer : ) Beste hilsen Maiken

Trackbacks/Pingbacks

  1. Spis Sørlandet – fra blogg til bok | Økoverset - mai 28, 2013

    […] I bloggen skriver Marte at hun bestemte seg for å skrive boka fordi hun har fått mange spørsmål om oppskrifter, sesonger, råvarer og leverandører. Boka er utgitt på Portal Forlag og lanseres søndag 2. juni i Kristiansand. Du kan lese mer om boka her: “Velkommen til boklansering 2. juni”. […]

Kommentarer er stengt.

%d bloggers like this: